Endüstriyel Binalarda İzolasyon: Jetspray Püskürtme Yalıtım

  • Ana Sayfa Endüstriyel Binalarda İzolasyon: Jetspray Püskürtme Yalıtım
Endüstriyel Binalarda İzolasyon: Jetspray Püskürtme Yalıtım

Endüstriyel binalarda izolasyon çözümleri artık çok daha avantajlı seçenekler sunmaya başladı. Bunlardan biri de Knauf Insulation’ın yeni malzemesi JetSpray Püskürtme Yalıtım sistemidir. Doğal beyaz renge sahip olması nedeniyle boyama gerektirmeyen, mükemmel bir görünüm sunan JetSpray Püskürtme yalıtım sistemi uygulama sonrasında kusursuz bir duruş sergilemektedir. Kullanımının son derece kolay olmasının yanı sıra dayanıklı yapısı ve estetik görünümü, bu özel yalıtım sistemlerinin kısa zamanda büyük bir ilgi görmesini beraberinde getiriyor. 

Beyaz renkte olan mineral yün, dökme bağlayıcı içermiyor olmasıyla da ön plana çıkıyor. JetSpray Püskürtme yalıtım sisteminin iki bileşeninden biri olan mineral yün, yalnızca 0,037 W/mK ısıl iletkenlik katsayısı ile beklentilerin de üzerinde bir ısıl performans sergiliyor. Düşük yoğunluğu ise uygulamanın daha kolay olmasını sağlıyor. 

JetSpray Püskürtme Yalıtımın Avantajları Nelerdir?

Yeni nesil püskürtme yalıtım sistemi pek çok yönüyle önemli kazanımlar sağlıyor. Bu avantajlar arasında en önemli olanlardan biri akustik özelliği yani ses yalıtımı da sunuyor olmasıdır. Aynı zamanda A1 yanmaz kalitede olması da endüstriyel binalar için son derece önemli bir avantaj olarak değerlendiriliyor. Uygulamanın gayet kolay olması, çok geniş alanlarda dahi yalıtım çalışmasının kısa zamanda tamamlanmasını sağlıyor. Uygulama kolaylığı özelliği, şantiyelerde % 50 gibi oldukça yüksek oranda bir zaman tasarrufu sunabiliyor. 

JetSpray Püskürtme Yalıtım Nasıl Uygulanır?

Uygulama aşamasına geçmeden farklı bir alt zemin uygulaması yapılmasına gerek duyulmaz. Bu yönüyle de pratik ve ekonomik bir yalıtım seçeneğidir.  JetSpray Super Glue (Süper Yapıştırıcı) olarak adlandırılan bu materyal konsantre olarak bir kova içerisinde temin edilir. Karışımın JetSpray Thermal yün için bir bağlayıcı olarak püskürtülmesi, uygulamanın tamamlanması için yeterli olur. Isı ve ses yalıtımının yanı sıra yangına dayanıklı olması da bu özel sistemlerin yapılar için en ideal tercih olmasını beraberinde getiriyor. Özellikle yangın riskinin daha yüksek olduğu tüm endüstriyel alanlarda, hayvan barınaklarında, kümeslerde, otoparklarda ve depo alanlarında bu özel sistemler tercih edilebilir. 

Bir hazneden püskürtülen reçine bazlı bağlayıcının mükemmel bir tutunma özelliğinin olduğunu da belirtmeliyiz. Çok uzun yıllar yalıtım sistemlerinin yenilenmesine gerek duyulmaz. Püskürtme aparatı ile hızlı ve kolay bir şekilde tavana, duvara püskürtülebilir ve anında tutunma özelliği net bir şekilde gözlemlenir. Sadece tek bir katmanda 30 ile 150 mm arası bir kalınlık elde edilir. İhtiyaç duyulması durumunda ikinci katman da kolaylıkla oluşturulabilir. 

JetSpray Püskürtme Yalıtım Hangi Alanlarda Kullanıma Uygundur?

JetSpray püskürtme yalıtım sistemlerinin kullanım alanları son derece geniştir. Endüstriyel binaların büyük bölümünde yalıtım ihtiyacının nitelikli bir materyal ile karşılanması istendiğinde devreye bu özel sistemler girebilir. Yalıtım sistemlerinin başlıca kullanım alanları şu şekildedir: 

  • Açık ve kapalı otoparkların tavan sistemleri 

  • Çeşitli nedenlerle ulaşılması zor olan çatı araları 

  • Yapıların ara bölme duvarları 

  • Hayvan barınaklarının (kümes ve ahırların) duvarları ve tavanları 

  • Büyük yapılarda ısı ve ses yalıtımına ihtiyaç duyulan tüm alanlar 

JetSpray Püskürtme Yalıtımın Özellikleri Nelerdir?

Eurofins Gold Sertifikasına sahip olan JetSpray Püskürtme Yalıtım materyali, pek çok özelliği ile ön plana çıkıyor. Yalnızca tek püskürtmede 150 mm’ye varabilen kalınlığı, ikinci katman uygulamasına çoğu zaman gerek bırakmıyor. Uygulamanın gayet kolay olması ve hızla tamamlanması ise şantiyede yalıtım çalışmasına ayrılan zamanın % 50 daha az olmasını sağlıyor. 

Az malzeme ile geniş alanlara uygulama yapılabiliyor olması da göz ardı edilemeyecek kadar önemli bir kazanımdır. Son derece estetik bir görünüm sergiliyor olması ve beyaz rengi ise uygulama sonrasında boyama ihtiyacını ortadan kaldırıyor. JetSpray Püskürtme Yalıtım sistemi bu açıdan en ekonomik yalıtım seçeneklerinden biri olmayı başarıyor. 

Bu arada kullanılan materyal ince tanecikli bir yapıya sahiptir. Böylelikle tek tip kaplama görünümü sunabiliyor. EGOLF yöntemine göre yapışma gücü > 1,4 kPa olduğundan ekstra bir yapıştırma malzemesi kullanımına ya da zemine alt yapı çalışması yapılmasına gerek kalmıyor. A1 yanmaz özellikte olan bu özel yalıtım malzemesini şimdi daha yakından inceleyin.

Kasım 29,2022

https://knauf.com/tr-TR/knauf-insulation/ki-hakkinda/haber-merkezi/endustriyel-binalarda-izolasyon-jetspray-puskurtme-yalitim


WhatsApp
Hemen Ara